Belçika mutfağına ait olan ve tüm dünyayı etkisi altına alan waffle, özellikle gençler arasında popüler olan bir tür hamur tatlısıdır. Son zamanlarda büyük küçük demeden herkesin beğeniyle tükettiği bir tatlı haline gelmiştir. Waffle hazırlama esnasında herkesin damak tadına göre soslar kullanılarak waffle zenginleştirilmektedir. Bu nedenle evde hazırlanabilecek bu leziz soslardan birkaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Waffle Beyaz Çikolata Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Waffle Beyaz Çikolata Sosu Nasıl Yapılır? Waffle beyaz çikolata sosu hazırlamak için ilk olarak uygun bir karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 4 yemek kaşığı dolusu toz şeker ilave ederek karışım krema şekline gelinceye kadar çırpalım. Ardından köpük köpük olarak kıvam alan karışımın üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edilip karıştırıldıktan sonra 2,5 su bardağı soğuk sütü azar azar ilave ederek iyice çırpalım. Ardından sosumuzu ocağa alarak bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak sosumuzun kaynamasını sağladıktan sonra kısık ateşte birkaç dakika daha pişirerek sosumuzu ocaktan alalım. Ocaktan alınan sıcak sosun üzerine 1 paket küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı ilave ederek çikolata iyice eriyinceye kadar karıştırmaya devam edelim. Ayrıca sosumuzun soğuması esnasında üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırmayı da ihmal etmeyelim. Hazır hale gelen beyaz çikolatalı sosumuz artık waffle ile buluşmaya hazır. Afiyet olsun. Waffle Çilek Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Waffle Çilek Sosu Nasıl Yapılır? Waffle çilek sosu hazırlamak için ilk olarak yarım kg çileği bol su altında yıkadıktan sonra saplarını ayıklayarak başlayalım. Ardından ayıklanmış çilekleri bir bıçak yardımıyla ortadan iki bölerek doğrayalım ve doğranmış çilekleri küçük bir tencerenin içine alarak üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ederek tencereyi ocağa alalım. Kısık ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak pişirmeye başlayalım. Çilekler kısık ateşte pişerken biz de ufak bir kase içinde 3 çorba kaşığı limon suyu ve 3 çorba kaşığı normal su üzerine 1 çorba kaşığı buğday nişastası ekleyerek karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar bir çatal yardımıyla çırpalım. Bu arada bıraktıkları suyunu çekerek yumuşayan çilekleri bir karıştırıcı yardımıyla çekerek püre şekline getirirken bir yandan da çırpılmış nişastayı çileklerin üzerine ilave edip karıştırdıktan sonra sos tenceresini tekrar ocağa alarak çilek sosu kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirerek ocaktan alıp soğuması için beklemeye bırakalım. Çilek sosu soğurken üzerinin kaymak bağlamaması için arada gelip gidip karıştırmayı da unutmayalım. Waffle için hazırladığımız çilek sosu artık hazır. Afiyet olsun. Waffle Çikolatalı Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Waffle Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır? Waffle çikolatalı sos hazırlamaya ilk olarak uygun bir tencereye yarım su bardağı toz şeker, 2 kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı buğday nişastasını ekleyerek üzerine 1,5 su bardağı su ilave ederek bir tel çırpıcı yardımıyla çırparak karıştıralım. Ardından 1 su bardağı soğuk sütü ilave ederek tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak sos kıvam alıp koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Çikolatalı sosumuzun muhallebi kıvamından biraz daha cıvık bir kıvamda pişmesi waffle üzerinde daha verimli olacaktır. Ardından istediğimiz kıvamı alan sosu ocaktan alıp henüz sıcakken üzerine 1 paket bitter çikolatayı ufak parçalara bölüp ilave ederek çikolata eriyinceye kadar sürekli karıştıralım. Bu arada çikolatanın ardından sos koyulaşabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız henüz sos sıcakken üzerine bir miktar süt ekleyerek sosun kıvamını açabilirsiniz. Sosu soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam ederek, sosun üzerinin kabuk bağlamasını engelleyebilirsiniz. Waffle çikolata sosunuz artık hazır. Afiyet olsun. |
Zuhal
12 Temmuz 2024 CumaWaffle beyaz çikolata sosunu yaparken çikolatanın iyice erimemesi durumunda ne yapmalıyım?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Zuhal hanım,
Beyaz çikolata sosunu yaparken çikolatanın iyice erimemesi sorunu ile karşılaştığınızda, öncelikle çikolatayı benmari yöntemiyle eritmeyi deneyebilirsiniz. Bunun için bir tencereye su koyup kaynatın ve üzerine suya temas etmeyecek şekilde bir kâse yerleştirin. Çikolatayı kâseye koyun ve karıştırarak erimesini sağlayın. Eğer çikolata yine de erimiyorsa, küçük parçalar halinde kırmış olmanız ve karıştırırken sabırlı olmanız önemlidir. Ayrıca, çikolatanın içine bir miktar kırema ekleyerek daha akışkan hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemlerle beyaz çikolata sosunun daha kolay erimesini ve pürüzsüz bir sos elde etmenizi umuyorum. Afiyet olsun!